Resepi Taufu Telur Goreng (SbS)

Resepi Taufu Telur Goreng | Selamat petang smua hari ni saya share resepi homemade taufu telur goreng.. resepi ada di ruang komen yea.. selamat mencuba..
Cara buat ada pada setiap gambar
Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)…
Sumber : ‎Qistina Chang

Bahan-bahan: 
✔️ 6biji telur
✔️ Soya tanpa gula 500ml 
(saya gantikan dengan soya botol sebab tak jumpa soya fresh. So taufu akan rasa manis)
✔️ Tepung gandum 1sudu sup
✔️ Garam setengah sudu kecil

Pukul telur dan tapis

Masukkan tepung jagung

Masukkan garam

dan soya. 
Pukul bagi sebati.
Gaul sebati mcm ni dan tapis lagi

Lepas tapis masukkan ke dalam acuan untuk di kukus

Kukus dengan api kecil selama 15 minit

Ni rupanya selepas di kukus

Keluar kan dari acuan cepat yea jangan tunggu sejuk nanti lekat.. lepas tu potong saiz yang anda nak.

Panaskan minyak dan goreng dengan api sederhana…
Selamat mencuba,..
Jangan lupa share..

/* */
Resepi Makanan Masakan Simple Sedap © 2017