Resepi Corn Flakes Chocolate Sedap!! (SbS)

Resepi Corn Flakes Chocolate Sedap!! | Yang biasa makan tentu tahu betapa enaknya beef stew kat restoran The Chicken Rice Shop (TCRS) tu. Boleh termimpi-mimpi..

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)…
Sumber : FB Azliyana Mohd Arif
Bahan – bahan :-
• Milk compound chocolate (Beryl’s) 250g
 • Cornflakes – 5 cawan (sukat yg belum di ramas)
• Buttercup – 1 sudu besar
• 
Papercup – (utk adunan ni dpt 50++ pcs)
.
///nak pakai coklat brand lain pun boleh///

Satukan butter dan chocolate

Cairkan butter dan chocolate guna teknik double boil

Cornflakes yang belum di ramas

Cornflakes selepas diramas…jangan hancur sangat

Ok…chocolatw dan butter dah cair…biarkan sejuk dulu..baru campur dengan cornflakes

Chocolate dan sejuk..campurkan dengan cornflakes

Gaul sebati dan pastikan semua cornflakes disaluti dengan chocolate…

Masukkan dalam papercup…dan masuk dalam peti ais dalam 5minit untuk keraskan chocolate je.. jangan lama2.. nanti lemau.

Alhamdulillah siap 1 balang… 1 balang ada 53 biji… 
Selamat mencuba..
Jangan lupa share..

/* */
Resepi Makanan Masakan Simple Sedap © 2017