Category: Daging

Daging Goreng Ala Kaprau

resepimasakan.info – As-salamu alaykum bersama kami di blog resepimasakan.info, pada kesempatan ini kami ingin berbagi resepi masakan yang sedap lezat simple. Resepi ini Daging Goreng Ala Kaprau , mungkin artikel kami tidak begitu enak dibaca, akan tetapi anda bisa langsung ke pokok bahasan resepinya. Alhamdulillah satu family suka masakan ni, dan sudah pastinya akan ada […]

Cara Memasak Daging Kicap Sedap

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Hari ni menu yg gelap/hitam lagi. Cara Memasak Daging Kicap Sedap , Perasan tak n3 kali ni berderet je menu gelap2..he3..walau gelap2 tapi sedap di tekak dan menyelerakan sekali. Tengoklah tu kaswi durian gula merah, kek coklat mayonis..dan arini daging kicap sedap..he3.. Nak buat macamana, dah masak, kenalah kongsikan kat […]

Daging Palembang Enak Sedap Simpel

Daging Palembang Enak Sedap Simpel ,Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Hari ni saya nak kongsikan bersama resepi Daging Palembang yg sangat sedap, dahlah sedap…mudah pulak tu menyediakannya. Daging ni saya masak masa hari minggu lepas. Macam biasalah, kalau masak lauk daging mesti kena masak lauk lain sbb anak saya Hamka dan Dina tu mmng tak suka […]

Rendang Daging Istimewa

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Kebetulan 24 sept hari ulangtahun perkahwinan saya, jadi buatlah pulut kuning dan rendang daging istimewa yg sedap ni. Ramai kwn2 yg bertanya resepinya. Saya pernah masak rendang sebelum ni diSINI. Di sini saya kongsikan sekali lagi bersama resepi pulut kuning sekali ya. Harap kwn2 berpuashati dan selamat mencuba. Saya mmng […]

Swedish Meatballs Ala IKEA Sedap

Swedish Meatballs Ala IKEA!! | Alhamdulillah  Baru free nak share resepi Swedish Meatballs.. Ramai dh pm tepi.. mmg saya akan kongsikan…  Serius sedap baq hang, barang2 pon mudah dapat.. Hasil pon banyak dapat, rasanya sekali buat 10 orang boleh makan..  Semoga murah rezeki tuan empunya yang share resepi ini…  Hakak kasi 10 bintangggg… Macam biasa, resepi […]

Resepi Daging Masak Kacang Bendi!!

Resepi Daging Masak Kacang Bendi!! | Fuhh bestnya kacang bendi goreng dengan daging ni.. cuba la, makan dengan nasi panas-panas. peghhh…. Bahan-bahannya: 1/2 kg. daging lembu atau kambing dipotong dadu. 1/2 kg. kacang bendi dibuang tangkai, sekiranya panjang. 1 biji bawang besar dibelah enam (vedges). 1/2 lada hitam ditumbuk kasar. 1 sudu kecil serbuk jintan putih. […]

Resepi Daging Goreng Kering!!

Resepi Daging Goreng Kering!! | Jom kita try resepi yang menyelerakan ini iaitu daging goreng kering yang sungguh mudah disediakan. jangan tak buat yer. resepi di bawah: Bahan-bahannya: 300 g daging lembu 1 labu bawang besar ( saiz sederhana ) – di hiris 3 ulas bawang putih di ketuk atau di hiris 2 -3 hiris […]

/* */
Resepi Makanan Masakan Simple Sedap © 2017